Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν ανησυχούν για ελλείψεις προϊόντων λόγω Σουέζ οι ΗΠΑ

Η διευθύντρια του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας του Λευκού Οίκου είπε ότι οι επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία και η συνακόλουθη εκτροπή δρομολογίων δεν θα επηρεάσουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων ενόψει Χριστουγέννων.

Δεν ανησυχούν για ελλείψεις προϊόντων λόγω Σουέζ οι ΗΠΑ

Οι σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν παρακολουθούν στενά τις επιθέσεις των Υεμενιτών ανταρτών Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά δεν αναμένουν ότι η εκτροπή των εμπορικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ θα επηρεάσει τη διαθεσιμότητα των προϊόντων ενόψει των εορτών, ανέφερε η κορυφαία οικονομική σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Η διευθύντρια του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας του Λευκού Οίκου Λαέλ Μπρέιναρντ είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η αμερικανική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική και ο πληθωρισμός μειώθηκε γρηγορότερα και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Η ανάπτυξη επίσης παραμένει ισχυρή, τόνισε.

Η Μπρέιναρντ σημείωσε πάντως ότι η κυβέρνηση γνωρίζει και παρακολουθεί τους κινδύνους που απορρέουν από γεωπολιτικά ζητήματα, όπως ο συνεχιζόμενος πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία που απειλεί να διαταράξει τις αγορές σιτηρών, αλλά και η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v