Ισραήλ: Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα

«Θα εξετάζουμε, για λόγους ασφαλείας, κάθε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Ελί Κοέν. Κριτική στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Εκτός πραγματικότητας».

Ισραήλ: Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ελί Κοέν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να επιθεωρεί την ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τη Γάζα, μετά την υπερψήφιση, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μιας απόφασης που απαιτεί την ανεμπόδιστη πρόσβαση της βοήθειας «σε ευρεία κλίμακα» στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο, αλλά θα εξετάζει, για λόγους ασφαλείας, κάθε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα», ανέφερε ο υπουργός Ελί Κοέν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη επέκρινε την απόφαση που ψήφισε το Συμβούλιο Ασφαλείας, επειδή δεν έκανε αναφορά στους ομήρους που κρατά η Χαμάς. «Το γεγονός ότι ο ΟΗΕ εστιάζει μόνο στους μηχανισμούς παροχής βοήθειας στη Γάζα είναι αποκομμένο από την πραγματικότητα. Το Ισραήλ ήδη επιτρέπει τις παραδόσεις βοήθειας στην απαιτούμενη κλίμακα», είπε ο Γκιλάντ Ερντάν. «Ο ΟΗΕ θα έπρεπε να επικεντρωθεί στην ανθρωπιστική κρίση των ομήρων», πρόσθεσε.

Ο Ερντάν ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη σθεναρή υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη σύνταξη του ψηφίσματος, σημειώνοντας ότι με το κείμενο αυτό το Ισραήλ διατηρεί τη δυνατότητα να επιθεωρεί τη βοήθεια που εισέρχεται στον θύλακα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v