Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανησυχία ΗΠΑ για την αύξηση του εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν

Η πυρηνική κλιμάκωση του Ιράν είναι ακόμη πιο ανησυχητική, λένε οι ΗΠΑ. Διαψεύδει το Ιράν ότι έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου.

Ανησυχία ΗΠΑ για την αύξηση του εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «ανησυχεί πολύ» εξαιτίας έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), σύμφωνα με την οποία το Ιράν αυξάνει την παραγωγή ουρανίου εμπλουτισμένου κατά υψηλό ποσοστό (60%), όχι μακριά από το επίπεδο που απαιτείται για την παραγωγή πυρηνικών όπλων, δήλωσε χθες Τρίτη εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

«Η πυρηνική κλιμάκωση του Ιράν είναι ακόμη πιο ανησυχητική καθώς ενδιάμεσοι υποστηριζόμενοι από το Ιράν συνεχίζουν τις επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές δραστηριότητές τους στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων της πρόσφατης θανάσιμης επίθεσης με drone και άλλων αποπειρών επιθέσεων στο Ιράκ και στη Συρία και των επιθέσεων των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα», ανέφερε εκπρόσωπος του ΣΕΑ του Λευκού Οίκου.

Ο επικεφαλής Ατομικής Ενέργειας του Ιράν Μοχάμαντ Εσλάμι, πάντως, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «τίποτα νέο» στην έκθεση του διεθνούς οργανισμού πυρηνικής επιτήρησης που αναφέρει ότι η Τεχεράνη έχει αντιστρέψει την επί μήνες επιβράδυνση του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου της, ανέφεραν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν κάναμε τίποτα νέο και κάνουμε τις ίδιες δραστηριότητες σύμφωνα με τους κανόνες», φέρεται να είπε ο Eslami.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v