Duolingo: Mειώνει το προσωπικό λόγω τεχνητής νοημοσύνης

Eκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι από τις περικοπές δεν θα επηρεαστούν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης.

Duolingo: Mειώνει το προσωπικό λόγω τεχνητής νοημοσύνης

Η Duolingo, η εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών, μείωσε τον αριθμό των συμβασιούχων που απασχολεί καθώς  χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει περισσότερο περιεχόμενο.

Περίπου το 10% των συμβασιούχων οδηγήθηκαν στην έξοδο, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας τη Δευτέρα. «Δεν χρειαζόμαστε πλέον τόσους πολλούς ανθρώπους για να κάνουν το είδος της εργασίας που έκαναν ορισμένοι από αυτούς τους συμβασιούχους. Μέρος αυτού θα μπορούσε να αποδοθεί στην τεχνητή νοημοσύνη» ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο εκπρόσωπος. 

Ο διευθύνων σύμβουλος Λούις φον Αν δήλωσε τον Αύγουστο ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να «επιταχύνει» την παραγωγή κειμένων και περιεχομένου για την εφαρμογή. Η εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία φωνών εντός της εφαρμογής.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η μείωση των θέσεων εργασίας δεν συνιστά «ευθεία αντικατάσταση» των εργαζομένων με τεχνητή νοημοσύνη, καθώς πολλοί από τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και τους συμβασιούχους χρησιμοποιούν την τεχνολογία στην εργασία τους. Η Duolingo είχε 600 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης στα τέλη του 2022, σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι κανένας εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης δεν επηρεάστηκε από την περικοπή.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 3,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v