Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγώνει η παραγωγή του εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο

Διακοπή παραγωγής για δύο εβδομάδες υπογραμμίζει τους κινδύνους για το εμπόριο και αποδεικνύει ότι η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα έχει ήδη πλήξει τη γερμανική οικονομία. Προειδοποιήσεις εταιρειών για καθυστερήσεις σε παραδόσεις αγαθών.

Παγώνει η παραγωγή του εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις εξαρτημάτων οι οποίες οφείλονται στις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα αναγκάζουν την Tesla να αναστείλει για δύο εβδομάδες την παραγωγή αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στα περίχωρα του Βερολίνου, αναφέρει το Reuters.

Η μερική διακοπή παραγωγής, που θα διαρκέσει από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου, υπογραμμίζει τους κινδύνους που εγκυμονούν για την οικονομία οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις και αποδεικνύει ότι η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα έχει ήδη πλήξει τη γερμανική οικονομία, που είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης.

Οι μαχητές Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, προχωρά σε επιθέσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που πολεμά το Ισραήλ στη Γάζα.

 

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει διακοπή στην παραγωγή της λόγω των διαταραχών στο διεθνές εμπόριο. Πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Geely, της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας σε πωλήσεις, καθώς και της σουηδικής εταιρείας επίπλων Ikea, έχουν προειδοποιήσει για καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

«Οι ένοπλες συγκρούσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και οι αλλαγές στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, έχουν αντίκτυπο στην παραγωγή στο εργοστάσιο του Gruenheide στο Βραδεμβούργο», δήλωσε η Tesla.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v