Πτώση πωλήσεων και κερδών για την Johnson & Johnson

Μειωμένα τα κέρδη στη μονάδα ιατροτεχνολογικών προϊόντων και χαμηλότερες οι πωλήσεις φαρμάκων για την αμερικανική φαρμακευτική. Βουτά η μετοχή, ενώ το δικαστικό σίριαλ με το ταλκ συνεχίζεται.

Πτώση πωλήσεων και κερδών για την Johnson & Johnson

Βουτούν περίπου 2% οι μετοχές της Johnson & Johnson, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη στη μονάδα ιατροτεχνολογικών προϊόντων και ιατρικής τεχνολογίας το περασμένο τρίμηνο, καθώς και χαμηλότερες πωλήσεις φαρμάκων το δεύτερο εξάμηνο του έτους έναντι του πρώτου.

Η εταιρεία, ωστόσο, επιβεβαίωσε την ετήσια οικονομική πρόβλεψή της, προσθέτοντας ότι ρυθμιστική επιτροπή των ΗΠΑ θα εξετάσει μια μελέτη για το Carvykti, στο πλαίσιο της θεραπείας για πολλαπλό μυέλωμα.

Οι μετοχές υποχώρησαν έως και 3,4% στη Νέα Υόρκη, στη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση τους από τον Αύγουστο.

Η J&J εξετάζει το ενδεχόμενο να συνάψει φαρμακευτικές συμφωνίες στην ανοσολογία, τις νευροεπιστήμες και τη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων μεταξύ άλλων, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Τζόζεφ Γολκ σε συνέντευξή του.

Εν τω μεταξύ, η J&J δίνει μάχη με χιλιάδες ενάγοντες που υποστηρίζουν ότι η βρεφική πούδρα της με βάση το ταλκ προκαλεί καρκίνο. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επιλύσει τις υποθέσεις, ενώ προετοιμάζεται για πιθανή τρίτη αίτηση πτώχευσης προκειμένου να διευθετηθούν πάνω από 50.000 αγωγές, ανέφερε το Bloomberg.

Ο Γολκ επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία επί της αρχής για διακανονισμό 700 εκατ. δολ. σχετικά με σειρά αντίστοιχων υποθέσεων σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Η J&J υποστηρίζει ότι τα προϊόντα της με βάση το ταλκ δεν προκαλούν καρκίνο και ότι εμπορεύεται τη βρεφική πούδρα της εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Οι συνολικές πωλήσεις για το τρίμηνο ήταν 21,4 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές είχαν υπολογίσει 21,1 δισ. δολάρια, ενώ το προσαρμοσμένο κέρδος ήταν 2,29 δολάρια ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης 2,28 δολ., δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ. Τα έσοδα της J&J από την ιατρική τεχνολογία έφθασαν τα 7,67 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v