Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει τους στόχους για τα έσοδα η Deutsche Bank

Ανακοίνωσε νέα επαναγορά μετοχών, ύψους 675 εκατ. ευρώ. Οι προγραμματισμένες μειώσεις κόστους θα οδηγήσουν σε περικοπές 3.500 θέσεων εργασίας.

Ανεβάζει τους στόχους για τα έσοδα η Deutsche Bank

Η Deutsche Bank αύξησε τον μεσοπρόθεσμο στόχο εσόδων της και είπε ότι θα ξεπεράσει τον στόχο των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε πληρωμές μετόχων τα επόμενα χρόνια, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing επιδιώκει να αυξήσει την τιμή της μετοχής.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας θα επιστρέψει 1,6 δισ. ευρώ στους επενδυτές το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, μεταξύ άλλων μέσω επαναγοράς μετοχών ύψους 675 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της την Πέμπτη. Έθεσε στόχο για έσοδα 32 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2025, αφού ξεπέρασε το προηγούμενο guidance τα τελευταία δύο χρόνια.

Η προγραμματισμένη εξοικονόμηση κόστους που είχε προαναγγείλει η τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση περίπου 3.500 θέσεων εργασίας, κυρίως στο back office, ανέφερε επίσης η Deutsche Bank.

Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της τράπεζας κατέδειξαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τράπεζα. Ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν περίπου 5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, υπολείπονταν των εκτιμήσεων των αναλυτών λόγω της ασθενέστερης από την αναμενόμενη απόδοσης στο τμήμα σταθερού εισοδήματος, όπου τα έσοδα αυξήθηκαν περίπου 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v