Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλυδωνίζει τους επενδυτές η πτώση της Apple στην Κίνα

Τα έσοδα από την περιοχή έκαναν βουτιά 13% το περασμένο τρίμηνο, στα $20,8 δισ. Ηταν η χειρότερη πτώση από την εορταστική περίοδο του 2018.

Κλυδωνίζει τους επενδυτές η πτώση της Apple στην Κίνα

Τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της Apple πυροδότησαν φόβους στους επενδυτές, ότι η εταιρεία χάνει έδαφος στην Κίνα, μια μακροχρόνια αγορά που αποφέρει περίπου το 20% των πωλήσεών της.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα έσοδα από την περιοχή έκαναν βουτιά 13% το περασμένο τρίμηνο, στα $20,8 δισ., σημειώνοντας τη χειρότερη πτώση από την εορταστική περίοδο του 2018. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα φτάσουν στα $23,5 δισ.

Η πτώση στην κινεζική αγορά ήταν αρκετά τρομακτική ώστε να επισκιάσει τα κατά τα άλλα ισχυρά αποτελέσματα, τα οποία περιελάμβαναν την πρώτη συνολική αύξηση των πωλήσεων της Apple μέσα σε ένα χρόνο - ενισχύθηκαν κατά 2,1%, στα 119,6 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για αύξηση 1%, στα $118 δισ.

Ωστόσο, τα προβλήματα στην Κίνα συσσωρεύονται εδώ και μήνες. Η κυβέρνηση της χώρας επέβαλε αυστηρότερες απαγορεύσεις στη χρήση ξένης τεχνολογίας στους χώρους εργασίας. Η κινεζική αντίπαλος Huawei κυκλοφόρησε ένα νέο smartphone που διαφημίζεται ως τοπική εναλλακτική λύση για το iPhone. Και η Apple άρχισε να προσφέρει σπάνιες εκπτώσεις στα πιο πρόσφατα μοντέλα της.

Οι πωλήσεις iPad και τεχνολογίας wearables συσκευών ήταν ιδιαίτερα αδύναμες επίσης. Η μετοχή της υποχωρεί 3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v