Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη €2,8 δισ. για τη UniCredit το τελευταίο τρίμηνο

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας είχε καθαρά κέρδη 2,81 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, σχεδόν τριπλάσια από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Κέρδη €2,8 δισ. για τη UniCredit το τελευταίο τρίμηνο

Τα κέρδη της UniCredit ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε όλα τα επίπεδα, επιτρέποντας στην τράπεζα να αυξήσει τις αποδόσεις των μετόχων στα κέρδη του 2023 στα 8,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας είχε καθαρά κέρδη περίπου 2,81 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, σχεδόν τριπλάσια από τις προβλέψεις των αναλυτών, με έσοδα υψηλότερα από τα αναμενόμενα και χαμηλότερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια. Η τράπεζα διανέμει το 100% των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών για το έτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Andrea Orcel έχει απολαύσει τον ούριο άνεμο από την αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων και τα αποτελέσματα μιας ώθησης αποδοτικότητας που έχει προωθήσει από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της τράπεζας το 2021. Ενώ η τράπεζα έχει ενθουσιάσει τους επενδυτές με τις καλύτερες αποδόσεις στην περιοχή, όπως και οι αντίπαλές της, η UniCredit αντιμετωπίζει τώρα μια αποδυνάμωση της οικονομίας και ένα τέλος στις αυξήσεις των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v