Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Βλέπει διανομή μερίσματος από Amazon και Alphabet

Αναλυτές του αμερικανικού επενδυτικού κολοσσού αύξησαν τις προβλέψεις για το πόσο μέρισμα θα μοιράσουν οι εταιρείες του S&P 500 τη φετινή χρονιά.

Goldman Sachs: Βλέπει διανομή μερίσματος από Amazon και Alphabet

H Meta Platforms δεν θα είναι ο μοναδικός τεχνολογικός κολοσσός που θα μοιράσει για πρώτη φορά μέρισμα το 2024, σύμφωνα με ομάδα αναλυτών της Goldman Sachs. 

Η Alphabet και Amazon, μέλη και αυτής των «Υπέροχων Επτά», βρίσκονται σε καλό σημείο για να καταβάλλουν μέρισμα στους μετόχους για πρώτη φορά στην ιστορία τους, σύμφωνα με ομάδα αναλυτών της Goldman Sachs με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Κόστιν. 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για μετοχές που δίνουν μέρισμα έχει αυξηθεί μετά το μέρισμα που ανακοίνωσε η Meta το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, οι οποίοι αύξησαν το μέρισμα ανά μετοχή για τις εταιρείες του S&P 500 στο 6% από 4% προηγουμένως. 

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ένας άλλος παράγοντας για την αισιοδοξία των αναλυτών της Goldman Sachs σχετικά με τα μερίσματα είναι ότι οι μεταλύτερες αμερικανικές εταιρείες έχουν γενικά υπερβεί τις προσδοκίες της Wall Street για τα κέρδη τριμήνου. 

Η αύξηση των κερδών ανά μετοχή έφτασε το 7% σε ετήσια βάση για τις εταιρείες του S&P 500, έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 3%, σύμφωνα με τη Goldman Sachs. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v