Τηλεπικοινωνίες: Μέτρα για διευκόλυνση των συγχωνεύσεων εξετάζει η Κομισιόν

Αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τηλεπικοινωνίες προβλέπει προσχέδιο της Κομισιόν για τη στήριξη των επενδύσεων σε δικτυακές υποδομές.

Τηλεπικοινωνίες: Μέτρα για διευκόλυνση των συγχωνεύσεων εξετάζει η Κομισιόν

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν τη χαλάρωση των κανόνων για τις συγχωνεύσεις των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που έχουν δει το Reuters και οι Financial Times. 

«Ο κατακερματισμός της αγοράς της Ε.Ε. για τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και υπηρεσιών μπορεί να επηρεάσει τη δυνατότητα των εταιρειών να επιτύχουν την απαιτούμενη κλίμακα για να επενδύσουν σε δίκτυα στο μέλλον, ειδικά σε διασυνοριακές υπηρεσίες» αναφέρεται σε έγγραφο της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι ενώ αναγνωρίζει ότι μια ανταγωνιστική αγορά τηλεπικοινωνιών ωφελεί τους καταναλωτές, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας διεθνώς και η οικονομική ασφάλεια. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, στο έγγραφο σημειώνεται επίσης ότι μπορεί να ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι παίχτες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, πληρώνουν για τη χρήση τηλεπικοινωνιακών υποδομών για να διασφαλιστούν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. 

«Η δημιουργία μια πραγματικά ενιαίας αγοράς για τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών απαιτεί να εξετάσουμε την ενθάρρυνση των διασυνοριακών συγχωνεύσεων» δήλωσε στους F.T. ο Τιερί Μπρετόν, ο Επίτροπος της Ε.Ε. που είναι υπεύθυνος για την ενιαία αγορά. 

«Η κλίμακα είναι καθοριστικής σημασίας για τις μεγάλες επενδύσεις που απαιτούνται για την κατασκευή των προηγμένων ψηφιακών υποδομών που έχει ανάγκη η Ευρώπη για την ανταγωνιστικότητά της. Συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά ρυθμιστικά εμπόδια για τη δημιουργία μιας πραγματικής ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιών» πρόσθεσε. 

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαγκρέτ Βεστάγκερ ετοιμάζεται να παρουσιάσει το έγγραφο στις 21 Φεβρουαρίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v