Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 10% για τα κέρδη της Stellantis, χτύπημα και από τις απεργίες

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων προκάλεσαν μεγάλες διακοπές στις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική, την κινητήρια δύναμη των κερδών της. Προειδοποιεί για ταραχώδη χρονιά.

Βουτιά 10% για τα κέρδη της Stellantis, χτύπημα και από τις απεργίες

Η Stellantis προειδοποίησε για μια ταραχώδη χρονιά μετά την πτώση των λειτουργικών της κερδών κατά 10% το δεύτερο εξάμηνο του 2023, όταν οι απεργίες προκάλεσαν μεγάλες διακοπές στις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική, την κινητήρια δύναμη των κερδών της.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι απεργίες των συνδικάτων στη Βόρεια Αμερική, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με αυξήσεις-ρεκόρ στους μισθούς των εργαζομένων στις «Detroit Three automakers», προστέθηκαν σε μια σκληρή προοπτική για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς παραμένει επιφυλακτική ακόμη η παγκόσμια ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, ενισχύεται ο ανταγωνισμός από την Κίνα, συνεχίζονται οι πιέσεις κόστους και οι επιπτώσεις από γεωπολιτικές εντάσεις.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (EBIT) στην τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με βάση τα έσοδα μειώθηκαν στα 10,2 δισ. ευρώ την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 9,54 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Οι μετοχές της Stellantis που είναι εισηγμένες στο Μιλάνο σημείωσαν άνοδο έως και 2,8% στις αρχές του trading σήμερα, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 23,22 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v