Χούθι: Νέα επίθεση σε πλοίο στα ανοιχτά της Υεμένης

Βλήμα ανατινάχθηκε σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων από το πλοίο, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Ασφαλές το πλήρωμα. «Οι επιχειρήσεις μας έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον εχθρό, θα συνεχίσουμε», δήλωσε ο ηγέτης των ανταρτών.

Χούθι: Νέα επίθεση σε πλοίο στα ανοιχτά της Υεμένης

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε πλοίο στα ανοιχτά των ακτών της νότιας Υεμένης σήμερα, ανέφερε η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO), προσθέτοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές.

«Ο καπετάνιος ανέφερε μια έκρηξη πλησίον του πλοίου» στα ανατολικά της πόλης Άντεν, ανακοίνωσε η UKMTO, προσθέτοντας ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς το επόμενο λιμάνι κατάπλου.

Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου υπέστη μικρές υλικές ζημιές κατόπιν επίθεσης που δέχθηκε από εκρηκτικό βλήμα, ενώ έπλεε περίπου 100 ναυτικά μίλια ανατολικά του λιμανιού Άντεν, ανέφερε η Ambrey, εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Η ζημιά προκλήθηκε από θραύσματα που προκάλεσαν διαρροή ντίζελ, σύμφωνα με την Ambrey, που υπογραμμίζει ότι το βλήμα δεν έπληξε το πλοίο και ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Το βλήμα, αναφέρεται, ανατινάχθηκε σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων από το πλοίο, αλλά δεν το χτύπησε.

Οι Χούθι στοχοποιούν εμπορικά σκάφη με drones και πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για ενέργειες στις οποίες προβαίνουν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στον πόλεμό τους στη Γάζα κατά του Ισραήλ.

Οπως δήλωσε σήμερα ο ηγέτης τους, οι Χούθι της Υεμένης θα συνεχίσουν τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους όσο το Ισραήλ συνεχίζει να «διαπράττει εγκλήματα» εις βάρος τους.

«Οι επιχειρήσεις μας έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον εχθρό, κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία«, είπε ο Αμπντουλμαλίκ αλ-Χούθι σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Τόνισε πως η οργάνωση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους παρά τα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη, σε αντίποινα για τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι επιθέσεις έχουν διαταράξει τη διεθνή ναυσιπλοΐα και έχουν αναγκάσει εταιρείες να αναδρομολογήσουν τα πλοία τους σε μεγαλύτερες και ακριβότερες διαδρομές γύρω από τη νότια Αφρική, ενώ έχουν προκαλέσει φόβους για επέκταση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς και αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v