Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία καλεί παλαιστινιακές οργανώσεις για συνομιλίες

Διεξαγωγή «διαπαλαιστινιακών» συνομιλιών από τις 29 Φεβρουαρίου στη Μόσχα, κυρίως με τον Ισλαμικό Τζιχάντ και με τη Χαμάς, που το Ισραήλ θεωρεί «τρομοκρατικές» οργανώσεις, ανακοίνωσε ο υφ. Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Ρωσία καλεί παλαιστινιακές οργανώσεις για συνομιλίες

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως προσκάλεσε στη Μόσχα τους ηγέτες της Χαμάς, του Ισλαμικού Τζιχάντ, της Φάταχ και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων για συνομιλίες στις 29 Φεβρουαρίου στη Μόσχα σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα.

Η Μόσχα καταβάλλει τα τελευταία χρόνια προσπάθειες για να διατηρεί καλές σχέσεις με όλους τους παράγοντες της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, όμως οι σχέσεις της με το Ισραήλ έχουν ενταθεί εξαιτίας της επίθεσής του εβραϊκού κράτους στη Γάζα και της δηλωμένης άρνησής του να δεχθεί τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτος.

Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή «διαπαλαιστινιακών» συνομιλιών από τις 29 Φεβρουαρίου στη Μόσχα, κυρίως με τον Ισλαμικό Τζιχάντ και με τη Χαμάς, που το Ισραήλ θεωρεί «τρομοκρατικές» οργανώσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι και την 1η ή τη 2α Μαρτίου.

«Προσκαλέσαμε όλους τους αντιπροσώπους των Παλαιστινίων, όλες τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν αντιπροσώπους σε διάφορες χώρες, περιλαμβανομένων της Συρίας, του Λιβάνου», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος είναι επίσης ο ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου για τη Μέση Ανατολή.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Γάζα και πραγματοποίησε τις φονικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, προκαλώντας την αιματηρή επίθεση του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η Φάταχ, το κόμμα του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, έχει προσκληθεί επίσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει καταγγείλει επανειλημμένα τη συμπεριφορά του Ισραήλ στη Γάζα. Μετά την επίθεσή του εναντίον της Ουκρανίας, έχει επίσης συσφίξει τους δεσμούς του με το Ιράν, ορκισμένο εχθρό των Ισραηλινών και υποστηρικτή της Χαμάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v