Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χούθι: Χτυπήσαμε ισραηλινό εμπορικό και αμερικανικά πολεμικά πλοία

Νέες πυραυλικές επιθέσεις των ανταρτών στην Ερυθρά Θάλασσα. Παράλληλα, γαλλικές φρεγάτες αναχαίτισαν και κατέστρεψαν δύο drones που εξαπολύθηκαν από την Υεμένη, ανέφερε το Παρίσι.

Χούθι: Χτυπήσαμε ισραηλινό εμπορικό και αμερικανικά πολεμικά πλοία

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον ισραηλινού εμπορικού πλοίου, του φορτηγού «MSC Silver», στον Κόλπο του Άντεν.

Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία συμπλήρωσε ότι οι Χούθι εξαπέλυσαν επίσης επίθεση με drones εναντίον αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στην Αραβική Θάλασσα, καθώς και εναντίον της πόλης Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ.

Νωρίτερα, γαλλικά πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα αναχαίτισαν και κατέστρεψαν δύο drones σε επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από την Υεμένη, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας από την 19η προς την 20ή Φεβρουαρίου, γαλλικές φρεγάτες πολλαπλών αποστολών εντόπισαν πολλαπλές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη με προέλευση την Υεμένη στις αντίστοιχες ζώνες περιπολίας τους στον Κόλπο του Άντεν και στη νότια Ερυθρά Θάλασσα. Δύο drones χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, τα οποία καταστράφηκαν», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστίνιους και ασκούν πίεση στο Ισραήλ με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v