«Πρώιμα σημάδια» για συμφωνία στη Γάζα βλέπει το Ισραήλ

«Υπάρχουν ενδείξεις πιθανής προόδου σχετικά με τους ομήρους», εκτίμησε ο Γκαντζ, ηγέτης της αντιπολίτευσης και μέλος του ειδικού πολεμικού συμβουλίου. «Διαφορετικά, δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο ούτε στο Ραμαζάνι».

«Πρώιμα σημάδια» για συμφωνία στη Γάζα βλέπει το Ισραήλ

Το μέλος του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ δήλωσε ότι υπάρχουν «υποσχόμενα πρώιμα σημάδια προόδου» σε μια νέα συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων από τη Γάζα, στο πλαίσιο συνομιλιών σε περιφερειακό επίπεδο με στόχο την κατάπαυση του πυρός, αφού οι σχετικές διαβουλεύσεις φάνηκε πως προσέκρουσαν σε εμπόδιο την περασμένη εβδομάδα.

«Είναι συνεχείς οι προσπάθειες για προώθηση μιας νέας συμφωνίας για τους ομήρους και υπάρχουν υποσχόμενες πρώιμες ενδείξεις πιθανής προόδου», δήλωσε ο Γκαντζ σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν θα σταματήσουμε να ψάχνουμε τρόπο και δεν θα χάσουμε καμία ευκαιρία να φέρουμε τα παιδιά μας πίσω στην πατρίδα», είπε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, εάν δεν συναφθεί νέα συμφωνία, ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να πολεμά στη Γάζα ακόμη και κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα των μουσουλμάνων, του Ραμαζανιού, που ξεκινά στις 10 Μαρτίου.

«Εάν δεν επιτευχθεί νέα συμφωνία για τους ομήρους, θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις και κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού», είπε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε να στείλει ισραηλινή αντιπροσωπεία για περαιτέρω διαπραγματεύσεις στο Κάιρο, εξοργίζοντας τα μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ και Γκάντι Αϊσενκότ, που ανήκουν στο κόμμα Εθνικής Ενότητας, σύμφωνα με πληροφορίες των Times of Israel.

Ο Γκαντζ, εξάλλου, χαιρέτισε την ψήφο της ισραηλινής Βουλής (Κνεσέτ) που απέρριψε μια μονομερή αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι ολόκληρο το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο είναι ενωμένο ενάντια στον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, που ζήτησε σαρωτικές κυρώσεις κατά των Αραβων του Ισραήλ, με τον οποίο έδειξε να συμφωνεί και ο Νετανιάχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v