Γάζα: Ρίψη εφοδίων από αέρος εξετάζουν ΗΠΑ και Καναδάς

Απελπιστική η ανθρωπιστική κατάσταση στον θύλακα. Ολο και πιο δύσκολες οι αποστολές εφοδίων δια της χερσαίας οδού. Στο τραπέζι εναλλακτικές επιλογές.

Γάζα: Ρίψη εφοδίων από αέρος εξετάζουν ΗΠΑ και Καναδάς

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο ρίψης βοήθειας από αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα στη Λωρίδα της Γάζας καθώς οι χερσαίες παραδόσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters την Τετάρτη.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, ο οποίος ανέφερε για πρώτη φορά ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο αεροπορικών ρίψεων, επικαλέστηκε Αμερικανούς αξιωματούχους που αναγνωρίζουν ότι τέτοια ενέργεια δεν θα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική και ότι οποιαδήποτε μεγάλη ποσότητα βοήθειας μπορεί να μεταφερθεί μόνο μέσω ξηράς.

«Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Δεν μπορούμε να στείλουμε αρκετή βοήθεια με φορτηγά, επομένως χρειαζόμαστε απεγνωσμένα μέτρα όπως ρίψεις αέρος», δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Επίσης την Τετάρτη, ένας Καναδός υπουργός δήλωσε ότι η Οτάβα εργάζεται για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, επισημαίνοντας ότι εξετάζεται η χρήση αεροπλάνων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v