Γάζα: Εγινε η πρώτη ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ

Οι ρίψεις των φορτίων της ανθρωπιστικής βοήθειας έγιναν από τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130. Τα φορτία περιελάμβαναν 35.000 γεύματα.

Γάζα: Εγινε η πρώτη ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα από αέρος την πρώτη ρίψη εφοδίων ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα, όπως δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι, μίλησαν ανώνυμα, δηλώνοντας ότι οι ρίψεις των φορτίων της ανθρωπιστικής βοήθειας έγιναν από τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130.

Τα φορτία περιελάμβαναν 35.000 γεύματα.

Την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε αεροπορικές ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας τις επόμενες μέρες στη Γάζα, διευκρινίζοντας ότι η έως τώρα παρεχόμενη βοήθεια δεν είναι αρκετή και ότι χρειάζονται περισσότερα φορτηγά, μεταδίδει το Reuters.

Θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα, ανέφερε μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, τόσο για να φτάσει περισσότερη βοήθεια στον θύλακα όσο και για την επίτευξη άμεσης εκεχειρίας προς τον ίδιο σκοπό.

Τουλάχιστον 576.000 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας - το ένα τέταρτο του πληθυσμού του θύλακα - βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον λιμό, σύμφωνα με το Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Εκτεταμένη είναι η εν εξελίξει ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της, μετά από σχεδόν πέντε μήνες ισραηλινής αεροπορικής και χερσαίας εκστρατείας που έχει καταστρέψει την πυκνοκατοικημένη παράκτια λωρίδα.

Οι άνθρωποι τρέφονται με ζωοτροφές, ακόμη και με κάκτους για να επιβιώσουν, και παιδιά πεθαίνουν στα νοσοκομεία από υποσιτισμό και αφυδάτωση, σύμφωνα με μαρτυίες γιατρών. Ο ΟΗΕ έχει αναφέρει ότι αντιμετωπίζει «ανυπέρβλητα εμπόδια» στην παροχή βοήθειας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v