Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει το ράλι του ο χρυσός

Αγγιξε νέο ιστορικό υψηλό 2.185 δολαρίων ανά ουγγιά, μετά τη δημοσίευση ανάμεικτων στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Μοχλός οι προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων.

Συνεχίζει το ράλι του ο χρυσός

Ο χρυσός επεκτείνει το ράλι του, χτυπώντας νέα ρεκόρ ως απόρροια των αυξανόμενων προσδοκιών για μειώσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ φέτος. Ειδικότερα, άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό 2.185 δολαρίων ανά ουγγιά μετά τη δημοσίευση έκθεσης με ανάμεικτα στοιχεία για την απασχόληση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το πολύτιμο μέταλλο ισορρόπησε εν συνεχεία, ανεβάζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του κατά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες μετά από πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων. Ο χρυσός, που δεν έχει αποδόσεις, εξ αντανακλάσεως επωφελείται από τη μείωση επιτοκίων που με τη σειρά της μειώνει την επενδυτική γοητεία των ομολόγων.

Το πιο ασφαλές περιουσιακό στοιχείο έχει «τρέξει» από την περασμένη Παρασκευή, όταν ανακοινώθηκαν αδύναμα στοιχεία για την αμερικανική μεταποίηση. Ωστόσο, αυτή η έκλαμψη έχει προβληματίσει πολλούς αναλυτές, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων και το δολάριο δεν έχουν κινηθεί αρκετά ώστε να δικαιολογείται η αξία μιας τέτοιας κίνησης, γράφουν οι Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v