Πλοίο με προμήθειες για τη Γάζα αναχωρεί από Κύπρο αυτό το Σαββατοκύριακο

Το πιλοτικό σχέδιο διευθύνεται από διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση, χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το Open Arms, σκάφος ισπανικής ΜΚΟ, στην πρώτη αποστολή.

Πλοίο με προμήθειες για τη Γάζα αναχωρεί από Κύπρο αυτό το Σαββατοκύριακο

Πλοίο με προμήθειες για τη Γάζα ετοιμάζεται να αναχωρήσει από την Κύπρο σήμερα Σάββατο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την παροχή βοήθειας σε έναν πληθυσμό που βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι ένας θαλάσσιος διάδρομος βοήθειας μεταξύ Κύπρου και Γάζας θα μπορούσε να αρχίσει να λειτουργεί ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού σχεδίου που διευθύνεται από μια διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση και χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Open Arms, ένα σκάφος που ανήκει σε ισπανική ΜΚΟ και είναι περισσότερο εξοικειωμένο με τη διάσωση μεταναστών στη θάλασσα, αναμένεται να αξιοποιηθεί στην πρώτη αποστολή. Παραμένει ακόμη στο λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο το απόγευμα του Σαββάτου, όπως έδειξαν ζωντανές εικόνες από την τηλεόραση του Reuters, και οι αρχές δεν μπορούσαν να δώσουν ακριβή ώρα αναχώρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v