Ισραηλινή αποστολή στην Ουάσιγκτον με θέμα τη Ράφα

Υστερα από αίτημα του προέδρου Μπάιντεν στον πρωθυπουργό Νετανιάχου, Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα βρεθούν στην αμερικανική πρωτεύουσα για «εμπεριστατωμένες συζητήσεις», και ενώ η πείνα θερίζει 1,1 εκατ. Παλαιστινίους.

Ισραηλινή αποστολή στην Ουάσιγκτον με θέμα τη Ράφα

Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιθανότατα θα συναντηθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, εκφράζοντας έντονη ανησυχία όσον αφορά τις αναφορές για επικείμενο λιμό στη Γάζα.

Η Ζαν-Πιερ τόνισε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να στείλει ομάδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών, αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών και ανθρωπιστικών οργανώσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα για συναντήσεις και εμπεριστατωμένες συζητήσεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τόνισε η Αμερικανίδα αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Λευκός Οίκος προέτρεψε το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να επιτρέψει τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τώρα έως τον Μάιο αναμένεται λιμός στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου 300.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι λόγω των συγκρούσεων, σύμφωνα με έκθεση μιας εξειδικευμένης υπηρεσίας του ΟΗΕ, που δημοσιεύτηκε χθες.

Σε ολόκληρη τη Λωρίδα, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατάσταση «καταστροφικής πείνας» έχει αυξηθεί σε 1,1 εκατομμύριο – δηλαδή στον μισό πληθυσμό του θύλακα, σύμφωνα με την έκθεση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Ταξινόμησης της Επισιτιστικής Ασφάλειας (IPC).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v