Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ρωσία χάνει 600.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από επιθέσεις ουκρανικών drones

Αντίκτυπο τόσο στην παραγωγή όσο και στις εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων φέρνουν τα χτυπήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ρωσικά διυλιστήρια. Ανεβαίνουν σταθερά τα futures για ντίζελ και βενζίνη.

Η Ρωσία χάνει 600.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από επιθέσεις ουκρανικών drones

Η Ρωσία χάνει έως 600.000 βαρέλια διυλισμένου πετρελαίου ημερησίως εξαιτίας των επιθέσεων που πραγματοποιούν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικά διυλιστήρια. Τη δήλωση αυτή έκανε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο Τόρμπγιορν Τέρνγκβίστ (Torbjörn Törnqvist), διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Gunvor Group, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πωλήσεων ρωσικού πετρελαίου πριν την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών το Σαββατοκύριακο έπληξαν πολλαπλά διυλιστήρια στη Ρωσία, ορισμένα σε βάθος μέσα στην επικράτεια, στέλνοντας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ντίζελ υψηλότερα για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρία, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τη βενζίνη ανέβηκαν για έκτη φορά.

«Είναι σημαντικό, διότι προφανώς θα πληγούν άμεσα οι εξαγωγές διυλισμένων προϊόντων», δήλωσε ο Τέρνγκβιστ στη συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι «έτσι πιθανώς θα μειωθούν οι εξαγωγές κατά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια, οπότε είναι πρόβλημα διύλισης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v