Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 4% για τη μετοχή της Apple

Από την αρχή του έτους η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού έχει υποχωρήσει πάνω από 11%.

Βουτιά 4% για τη μετοχή της Apple

Βαριές απώλειες καταγράφει η μετοχή της Apple την Πέμπτη, μετά την είδηση ότι το υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπέβαλε μήνυση κατά του τεχνολογικού κολοσσού για μονοπώλιο στην αγορά των έξυπνων κινητών και ότι απειλείται με βαρύ πρόστιμο από την Κομισιόν. 

Η μετοχή βουτάει 4% στα 171 δολάρια, διαγράφοντας κεφαλαιοποίηση περίπου 115 δισ. δολαρίων.

Από την αρχή του έτους η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει πάνω από 11%. 

Με κεφαλαιοποίηση πάνω από 3 τρισ. δολάρια, η Apple έχει υποαποδόσει σε σχέση με τον Nasdaq 100 και τον S&P 500 το 2024. 

Η μήνυση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί τον τεχνολογικό κολοσσό για παράνομο μονοπώλιο στην αγορά έξυπνων κινητών, περιορίζοντας σε αντιπάλους της να έχουν πρόσβαση σε χαρακτηριστικά υλικού και λογισμικού του iPhone της και περιορίζοντας επίσης τη δυνατότητα των χρηστών να αλλάξουν συσκευή.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά για να καταπνίξει την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών μηνυμάτων, να καταστήσει λιγότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές ανταγωνιστικές συσκευές, να αποκλείσει ανταγωνιστικές εφαρμογές πληρωμών από τα κινητά της και να εμποδίσει την εξέλιξη εφαρμογών για game streaming.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v