Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 10% για τις αποστολές iPhone το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς

Η πιο μεγάλη πτώση για την Apple από τότε που τα λουκέτα της Covid μπλόκαραν τις αλυσίδες εφοδιασμού το 2022. Σημαντικό βαρίδι η κατηφόρα των πωλήσεων στην Κίνα. Ανεβαίνουν οι αντίπαλοί της.

Βουτιά 10% για τις αποστολές iPhone το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς

Βουτιά 10% έκαναν οι αποστολές iPhone της Apple, χειρότερα από ό,τι προβλεπόταν το τρίμηνο του Μαρτίου, αντανακλώντας την πτώση των πωλήσεων στην Κίνα παρά την ευρύτερη ανάκαμψη της βιομηχανίας smartphones.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία απέστειλε 50,1 εκατομμύρια iPhones τους πρώτους τρεις μήνες, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης της αγοράς IDC, υπολειπόμενη του μέσου όρου των εκτιμήσεων των αναλυτών για 51,7 εκατομμύρια. Η πτώση κατά 9,6% σε ετήσια βάση είναι η πιο απότομη για την Apple από τότε που τα λουκέτα της Covid μπλόκαραν τις αλυσίδες εφοδιασμού το 2022, ανέφεραν οι ερευνητές.

Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας αγωνίζεται να διατηρήσει τις πωλήσεις στην Κίνα από το ντεμπούτο της τελευταίας γενιάς της τον Σεπτέμβριο.

H ανάκαμψη των αντιπάλων, από τη Huawei Technologies έως την Xiaomi, και η απαγόρευση του Πεκίνου για τις ξένες συσκευές στους χώρους εργασίας έχουν επιβαρύνει τις πωλήσεις. Ο υπολογισμός της IDC παρέχει το πρώτο στιγμιότυπο των παγκόσμιων επιδόσεων του σημαντικότερου προϊόντος της Apple ενόψει της ανακοίνωσης κερδών στις 2 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v