Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: Θα εισβάλουμε στη Ράφα ό,τι κι αν λένε οι ΗΠΑ

«Θα τελειώσουμε αυτή τη δουλειά και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεν καταλαβαίνει ότι το υπαρξιακό νεύρο των Εβραίων αγγίχτηκε από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, όταν πράκτορες της Χαμάς σκότωσαν 1.200 και απήγαγαν 25», δήλωσε υπουργός.

Ισραήλ: Θα εισβάλουμε στη Ράφα ό,τι κι αν λένε οι ΗΠΑ

Κορυφαίος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας του πρόκειται τελικά να εισβάλει στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας και να νικήσει τη Χαμάς "ακόμη και αν όλος ο κόσμος στραφεί εναντίον του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών".

"Θα μπούμε μέσα και θα τελειώσουμε αυτή τη δουλειά και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεν καταλαβαίνει ότι το υπαρξιακό νεύρο των Εβραίων αγγίχτηκε" από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, όταν πράκτορες της Χαμάς σκότωσαν 1.200 και απήγαγαν 250, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ σε αμερικανικό podcast που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Πέμπτη.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, στενός έμπιστος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ντέρμερ θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να ακούσει τις ανησυχίες της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι μια τέτοια εισβολή θα προκαλούσε πολλές περισσότερες απώλειες μεταξύ των αμάχων, σε μια εποχή που η πείνα και οι ασθένειες εξαπλώνονται στη Γάζα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται στην περιοχή πιέζοντας για μια συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες και ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους αιχμαλώτους, μαζί με μια μεγάλη αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τα 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στην παράκτια λωρίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v