Ισραήλ: Νέα πρόταση για συμφωνία με τη Χαμάς και αιχμές για Κατάρ

Αναχωρεί από το Κάιρο περιμένοντας απάντηση της Χαμάς, καθώς κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων, υποστηρίζει η ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα. Αιχμές για τη στάση του Κατάρ.

Ισραήλ: Νέα πρόταση για συμφωνία με τη Χαμάς και αιχμές για Κατάρ

Η διαπραγματευτική ομάδα του Ισραήλ επιστρέφει από το Κάιρο, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου εκ μέρους της Μοσάντ.

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, με την αποτελεσματική μεσολάβηση της Αιγύπτου, οι μεσολαβητές συνέταξαν μια επικαιροποιημένη πρόταση για τη Χαμάς», αναφέρει η δήλωση.

«Το Ισραήλ αναμένει από τους μεσολαβητές να ενεργήσουν πιο δυναμικά κατά της Χαμάς ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις προς μια συμφωνία», ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου.

Η διατύπωση του μηνύματος, που επαινεί την Αίγυπτο και αφήνει να εννοηθεί ότι το Κατάρ πρέπει να κάνει περισσότερα, αντικατοπτρίζει την απογοήτευση που εξέφρασαν στους Times of Israel Ισραηλινοί αξιωματούχοι για την -όπως υποστηρίζουν- απροθυμία της Ντόχας να πιέσει τη Χαμάς προς συμβιβασμό.

Η διαπραγματευτική ομάδα του Ισραήλ αποτελείται από αξιωματούχους της υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, της υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ και του στρατού IDF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v