Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλίνκεν-Ισραήλ: Χαιρετίζει τις προσπάθειες να επιτραπεί επιπλέον βοήθεια στη Γάζα

Η επιτυχία ωστόσο των προσπαθειών του Τελ Αβίβ θα μετρηθεί από την βελτίωση της κατάστασης στον θύλακο. Θα δούμε τα αποτελέσματα να ξεδιπλώνονται τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Μπλίνκεν-Ισραήλ: Χαιρετίζει τις προσπάθειες να επιτραπεί επιπλέον βοήθεια στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις τελευταίες προσπάθειες του Ισραήλ να επιτρέψει τη διοχέτευση περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, είπε όμως πως η επιτυχία θα μετρηθεί από τα αποτελέσματα της βελτίωσης της κατάστασης επί του εδάφους.

"Πραγματικά η απόδειξη είναι στα αποτελέσματα και θα τα δούμε να ξεδιπλώνονται τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες", είπε ο Μπλίνκεν, μιλώντας δίπλα στους ηγέτες της ΕΕ στο Βέλγιο.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απείλησε χθες, Πέμπτη, να θέσει ως όρο για να υποστηρίξει την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα να λάβει το Ισραήλ συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να προστατεύσει τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες αρωγής και τους αμάχους, επιδιώκοντας για πρώτη φορά να αξιοποιήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ ώστε να επηρεάσει τη στρατιωτική συμπεριφορά του Ισραήλ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δράση του Ισραήλ μετά τη μεταβολή της θέσης του Μπάιντεν, ο Μπλίνκεν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Ουάσινγκτον θα "παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς" συγκεκριμένα μετρικά στοιχεία, όπως ο αριθμός των φορτηγών που προωθούνται στη Λωρίδα της Γάζας και η εξέλιξη των κινδύνων λιμού.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης πως το Ισραήλ πρέπει να διασφαλίσει ότι ο πληθυσμός προστατεύεται από τα πλήγματά του "μεγιστοποιώντας κάθε προσπάθεια να προστατευθούν οι άμαχοι" και πρόσθεσε: "Απλούστατα δεν μπορούμε να βλέπουμε τόσους πολλούς ανθρώπους που θέλουν να φύγουν, να τραυματίζονται και να σκοτώνονται σε διασταυρούμενα πυρά", είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v