Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναγερμός στις ΗΠΑ για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Ανησυχία στην Ουάσινγκτον για την απειλή του Ιράν στην περιοχή μετά το ισραηλινό χτύπημα στη Συρία. Οι απειλές της Τεχεράνης και οι συνεχείς επαφές των ΗΠΑ με το Τελ Αβίβ.

Συναγερμός στις ΗΠΑ για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε συναγερμό και προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση του Ιράν με στόχο ισραηλινούς ή αμερικανικούς στόχους στην περιοχή ως απάντηση στο χτύπημα του Ισραήλ στην ιρανική πρεσβεία στη Συρία, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

«Βρισκόμαστε σίγουρα σε υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης», είπε ο αξιωματούχος επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του CNN που εκτιμούσε ότι μια επίθεση μπορεί να λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη φέρονται να έχουν βομβαρδίσει την πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό τη Δευτέρα, σε μια επίθεση που σκότωσε έναν Ιρανό στρατιωτικό διοικητή και σηματοδότησε μεγάλη κλιμάκωση στον πόλεμο του Ισραήλ με τους περιφερειακούς αντιπάλους του.

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν είπε ότι επτά Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι σκοτώθηκαν στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του Mohammad Reza Zahedi, ενός ανώτερου διοικητή της Δύναμής του Quds, ενός παραστρατιωτικό βραχίονα που συνδέεται με την Τεχεράνη. 

Το Ιράν έχει δηλώσει ότι διατηρεί το δικαίωμα «να προχωρήσει σε αποφασιστική απάντηση».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συζήτησε την απειλή του Ιράν σε τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

"Οι ομάδες μας βρίσκονται σε τακτική και συνεχή επαφή από τότε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πλήρως την άμυνα του Ισραήλ έναντι των απειλών από το Ιράν", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v