Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λευκωσία-Βηρυτός από κοινού για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Δέσμευση του Λιβάνου για εντατικοποίηση των προσπαθειών επιτήρησης, σύμφωνα με την κυπριακή κυβέρνηση. Οι επαφές του προέδρου Χριστοδουλίδη στη γειτονική χώρα και ο ρόλος της ΕΕ.

Λευκωσία-Βηρυτός από κοινού για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Η ηγεσία του Λιβάνου αναγνώρισε την επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και ανέλαβε τη δέσμευση να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες επιτήρησης προς εντοπισμό παράνομων κυκλωμάτων διακίνησης, υπογραμμίζει σε γραπτή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε ο Κύπριος πρόεδρος.

Αναφέρει παράλληλα ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει «εκατέρωθεν στοχοπροσήλωση στην υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια των σημερινών συνομιλιών, καθώς και να υπάρχει συντονισμός ανάμεσα σε Κύπρο-Λίβανο-Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και ανάληψη δράσεων μεταξύ Λιβάνου και ΕΕ».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.) συζήτησε με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι τη συνεργασία ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και τον Λίβανο για την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου και ακολούθως συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Λιβάνου Ναμπί Μπέρι.

'Οπως σημειώνει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, «κατά τις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου σημειώθηκε ότι το πρόβλημα του μεταναστευτικού είναι κοινό και κοινή πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή του, μέσα από συντονισμένες δράσεις».

Διεξήχθη μια πολύ καλή συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών με την ουσιαστική συνδρομή και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει ο εκπρόσωπος.

Σημειώνει ότι ο Κύπριος πρόεδρος αναφέρθηκε στις εν εξελίξει συζητήσεις σε επίπεδο ΕΕ για το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση των προθέσεων της ΕΕ εξαρτάται και από τα αποτελέσματα που θα έχουν οι εκατέρωθεν δράσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και των αυξημένων ροών προς την Κύπρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v