Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοντέλα AI που «σκέφτονται» ετοιμάζουν Open AI και Meta

Δουλεύουμε σκληρά για να βρούμε πώς να κάνουμε αυτά τα μοντέλα όχι μόνο να μιλάνε αλλά να συλλογίζονται πραγματικά, δήλωσε στους Financial Times στέλεχος της Meta.

Μοντέλα AI που «σκέφτονται» ετοιμάζουν Open AI και Meta

Η OpenAI και η Meta βρίσκονται κοντά στην κυκλοφορία νέων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία ισχυρίζονται ότι θα είναι ικανά να συλλογίζονται.

Στελέχη της OpenAI και της Meta έδωσαν και οι δύο «σήμα» αυτή την εβδομάδα ότι ετοιμάζονταν να λανσάρουν τις επόμενες εκδόσεις των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων τους. Πρόκειται για τα συστήματα που τροφοδοτούν τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Meta ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει το Llama 3 τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η OpenAI ανέφερε ότι το επόμενο μοντέλο της, που θα ονομάζεται GPT-5, έρχεται «σύντομα».

«Δουλεύουμε σκληρά για να βρούμε πώς να κάνουμε αυτά τα μοντέλα όχι μόνο να μιλάνε αλλά να συλλογίζονται πραγματικά, να σχεδιάζουν... να έχουν μνήμη», δήλωσε η Ζοέλ Πινό, αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας στην τεχνητή νοημοσύνη στη Meta.

Ο επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της OpenAI, Μπραντ Λάιτκαπ, δήλωσε στους Financial Times ότι η επόμενη γενιά GPT θα είναι πιο προηγμένη όσον αφορά την επίλυση «δύσκολων προβλημάτων» όπως ο συλλογισμός.

«Θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια τεχνητή νοημοσύνη η οποία θα μπορεί να αναλάβει πιο περίπλοκες εργασίες με πιο εξελιγμένο τρόπο», είπε σε συνέντευξη. 

Τα σημερινά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είναι «πραγματικά καλά σε μεμονωμένες μικρές εργασίες», πρόσθεσε ο Λάιτκαπ, αλλά εξακολουθούν να είναι «αρκετά περιορισμένα» στις δυνατότητές τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v