Παιδιά και εγγόνια του ηγέτη της Χαμάς σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό

Τρεις γιοι και δύο εγγόνια του Ισμαήλ Χανίγια έγιναν στόχος επιδρομής με drone σε καταυλισμό της Γάζας. «Εχω χάσει 60 συγγενείς μου στον πόλεμο, δεν αλλάζουν όσα ζητάει η Χαμάς για να συνάψει ειρήνη», δηλώνει ο ίδιος.

Παιδιά και εγγόνια του ηγέτη της Χαμάς σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό

Τρεις γιοι καθώς και δύο εγγόνια του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια (φωτ.) σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό στην πόλη της Γάζας, όπως μετέδωσε αρχικά το δίκτυο Al Jazeera και επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο επικεφαλής του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Μιλώντας στο Al Jazeera, o Χανίγια είπε πως από το ισραηλινό πλήγμα βρήκαν τον θάνατο τρία παιδιά του: ο Χαζέμ, ο Αμίρ και ο Μοχάμαντ. Συμπλήρωσε ότι σκοτώθηκαν επίσης εγγόνια του, τα οποία είχαν βρει καταφύγιο στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Σάτι, υπογραμμίζοντας ότι περίπου 60 συγγενείς του έχουν σκοτωθεί από το ξέσπασμα του πολέμου.

Ο ηγέτης της Χαμάς δήλωσε ότι ο θάνατος των τριών από τους γιους του δεν θα επηρεάσει τις απαιτήσεις της οργάνωσης στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός.

«Ευχαριστώ τον Θεό που μας χάρισε την τιμή του μαρτυρίου τους», είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη που μεταδόθηκε στο Al Jazeera, ενώ παράλληλα ορκίστηκε ότι η οργάνωση δεν θα παραδοθεί και ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα την αναγκάσουν να αλλάξει στόχους και απαιτήσεις της.

«Με το αγνό τους αίμα για την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ και του Αλ Άκσα θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο μας και δεν θα διστάσουμε. Με το αίμα τους φέρνουμε την ελπίδα της ελευθερίας για τον λαό μας», πρόσθεσε.

«Το αίμα των παιδιών μου δεν έχει μεγαλύτερη αξία από το αίμα των υπόλοιπων παιδιών των Παλαιστινίων… Όλοι οι μάρτυρες της Παλαιστίνης είναι παιδιά μου», τόνισε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, ενώ ξεκαθάρισε ότι η οργάνωση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τις θέσεις της, που περιλαμβάνουν την οριστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την ασφαλή επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστινίων στα σπίτια τους. 

Ο Χανίγια, που ζει στο Κατάρ, κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό για εθνοκάθαρση και γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι γιοι του Χανίγια υπήρξε στόχος ισραηλινών βομβαρδισμών από drone.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε το πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι της Γάζας, που προκάλεσε τον θάνατο τριών γιων του Ισμαήλ Χανίγια.

Σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και τη Σιν Μπετ (σ.σ. την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ), αναφέρεται πως ο Αμίρ Χανίγια ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ενώ τα αδέρφια του, ο Χαζέμ και ο Μοχάμαντ, ήταν επίσης μαχητές της οργάνωσης.

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι τα τρία αδέλφια «βρίσκονταν καθ’ οδόν για κάποια τρομοκρατική ενέργεια στο κεντρικό τμήμα της Γάζας», όταν χτυπήθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, Times of Israel

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v