Ισραήλ-Μπένι Γκαντς: Η Χαμάς έχει ηττηθεί στρατιωτικά

«Οι μαχητές της εξοντώθηκαν ή κρύβονται. Οι δυνατότητές της περιορίστηκαν. Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ό,τι έχει απομείνει. Θα μπούμε στη Ράφα, θα επιστρέψουμε στη Χαν Γιουνίς», δήλωσε ο κεντρώος πολιτικός-μέλος του πολεμικού συμβουλίου.

Ισραήλ-Μπένι Γκαντς: Η Χαμάς έχει ηττηθεί στρατιωτικά

Την πεποίθησή του πως «από στρατιωτικής απόψεως η Χαμάς έχει ηττηθεί» από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε σήμερα ο Μπένι Γκαντς, μέλος του πολεμικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Παράλληλα, όμως, υπογράμμισε ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

«Από στρατιωτικής απόψεως, η Χαμάς έχει ηττηθεί. Οι μαχητές της εξοντώθηκαν ή κρύβονται. Οι δυνατότητές της περιορίστηκαν και θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ό,τι έχει απομείνει», είπε ο κεντρώος πολιτικός κατά την επίσκεψή του στην πόλη Σντερότ του νότιου Ισραήλ.

Για τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος σφυροκοπεί εδώ και περισσότερους από έξι μήνες τη Λωρίδα της Γάζας, «η νίκη θα έρθει βήμα βήμα», σημείωσε ο Γκαντς. «Δεν θα σταματήσουμε! Θα μπούμε στη Ράφα. Θα επιστρέψουμε στη Χαν Γιουνίς», διαβεβαίωσε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε τη Δευτέρα πως είναι αποφασισμένος να εξαπολύσει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο αιματοχυσίας. Η περιοχή αυτή στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα, όπου έχουν καταφύγει περισσότεροι από 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, παρουσιάζεται από το Ισραήλ ως το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v