Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήσεις 16,5% στα πληρώματα καμπίνας δίνει η Lufthansa

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν και ένα επίδομα 3.000 ευρώ ως μέρος αντιστάθμισης του πληθωρισμού. Η συμφωνία ισχύει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026 και προστατεύει την αεροπορική εταιρεία από απεργίες μέχρι τότε.

Αυξήσεις 16,5% στα πληρώματα καμπίνας δίνει η Lufthansa

Η Lufthansa πέτυχε μισθολογική συμφωνία με τα πληρώματα καμπίνας, τερματίζοντας μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων που είχαν δεχθεί χτύπημα από απεργίες στον μεγαλύτερο όμιλο αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η συμφωνία θα δώσει σε περίπου 19.000 μέλη του προσωπικού καμπίνας της Lufthansa αύξηση μισθών κατά 16,5% σε τρία στάδια σε διάστημα 36 μηνών, ανέφερε η Lufthansa σε ανακοίνωσή της. Η συμφωνία ισχύει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026 και προστατεύει τη Lufthansa από απεργίες μέχρι τότε.

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν επίσης ένα επίδομα 3.000 ευρώ ως μέρος μιας πληρωμής αντιστάθμισης του πληθωρισμού, καθώς και ορισμένες άλλες παραχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων αμοιβών για υπαλλήλους υψηλότερου επιπέδου, όπως οι ελεγκτές, και αύξηση του επιδόματος αδείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η συμφωνία με μία από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ομάδες της Lufthansa τερματίζει μήνες πικρών μαχών για υψηλότερες αποδοχές. Η Lufthansa αντιστεκόταν επί μακρόν στα αιτήματα, λέγοντας ότι θα ασκούσαν υπερβολική πίεση στην αεροπορική εταιρεία σε μια εποχή που η ανάκαμψη από την πανδημία παραμένει εύθραυστη, ενώ οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τα κέρδη ρεκόρ της εταιρείας και απαίτησαν το μερίδιο που τους αναλογούσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v