Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lufthansa, Austrian Airlines και Qantas Airways ανέστειλαν πτήσεις από και προς Τεχεράνη

Οι ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιρειών καταγράφτηκαν αφού το Ιράν διεμήνυσε πως θα προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον του ορκισμένου εχθρού του, του Ισραήλ, έπειτα από βομβαρδισμό στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.

Lufthansa, Austrian Airlines και Qantas Airways ανέστειλαν πτήσεις από και προς Τεχεράνη

Ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa η αυστριακή θυγατρική του Austrian Airlines και η αεροπορική εταιρία της Αυστραλίας Qantas Airways ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή την αναστολή των πτήσεών τους προς και από την Τεχεράνη ως τουλάχιστον την ερχόμενη Πέμπτη 18η Απριλίου, ενώ γνωστοποίησαν επίσης πως προληπτικά τα αεροσκάφη τους δεν θα διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, με φόντο τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

«Λόγω της τρέχουσας κατάστασης» η Λουφτχάνσα αναστέλλει «τις πτήσεις της με προορισμό ή προέλευση την Τεχεράνη ως και την 18η Απριλίου, έπειτα από προσεκτική εκτίμηση» των κινδύνων, εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Η εταιρεία επιπλέον δεν θα χρησιμοποιεί τον ιρανικό εναέριο χώρο», πρόσθεσε.

Ο γερμανικός όμιλος αρχικά ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ανέστειλε τις πτήσεις του ως την Πέμπτη, κατόπιν παρέτεινε το μέτρο ως σήμερα (Σάββατο). Στην πράξη, τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί από την 6η Απριλίου.

Η Austrian Airlines ανακοίνωσε παρόμοιο μέτρο χθες. «Η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων μας είναι απόλυτη προτεραιότητά μας», εξήγησε η εταιρεία σε ανακοίνωση Τύπου που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο, συμπληρώνοντας πως «αποτιμά μόνιμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή».

Οι ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιρειών καταγράφτηκαν αφού το Ιράν διεμήνυσε πως θα προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον του ορκισμένου εχθρού του, του Ισραήλ, έπειτα από βομβαρδισμό στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, ανάμεσά τους δυο υποστρατήγους των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Επίσης, η αεροπορική εταιρία της Αυστραλίας Qantas Airways ανακοίνωσε ότι τροποποιεί προσωρινά τις πτήσεις της μεταξύ του Περθ και του Λονδίνου, μετά από ανησυχίες για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ.

“Αναπροσαρμόζουμε προσωρινά τις πορείες των πτήσεων μας μεταξύ του Περθ και του Λονδίνου, εξαιτίας της κατάστασης σε τμήματα της Μέσης Ανατολής”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Qantas. “Θα επικοινωνήσουμε απευθείας με τους πελάτες μας, αν υπάρξει κάποια αλλαγή στις κρατήσεις τους”.

Η Qantas ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις μεταξύ του Περθ, πρωτεύουσας της Δυτικής Αυστραλίας και του Λονδίνου δεν έχουν διακοπεί ή ακυρωθεί, αλλά αυτές, διεξάγονται με αναπροσαρμοσμένη πορεία πτήσης μέσω της Σιγκαπούρης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v