Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχεράνη: Η Δύση πρέπει να εκτιμήσει την αυτοσυγκράτησή μας

«Αντί να διατυπώνουν κατηγορίες εναντίον του Ιράν, θα πρέπει να κατηγορήσουν τους εαυτούς τους και να απαντήσουν στην κοινή γνώμη για τα μέτρα που έλαβαν κατά των... εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε το Ισραήλ», τονίζει το υπ. Εξωτερικών.

Τεχεράνη: Η Δύση πρέπει να εκτιμήσει την αυτοσυγκράτησή μας
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανάνι

Η Τεχεράνη καλεί τα δυτικά κράτη να «εκτιμήσουν την αυτοσυγκράτηση του Ιράν» απέναντι στο Ισραήλ μετά την ευρείας κλίμακας επίθεσή του κατά του εβραϊκού κράτους, ως απάντηση στο θανατηφόρο χτύπημα στρατηγών των Φρουρών της Επανάστασης που αποδίδεται στο Ισραήλ στο συγκρότημα του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό.

«Αντί να διατυπώνουν κατηγορίες εναντίον του Ιράν, οι [δυτικές] χώρες θα πρέπει να κατηγορήσουν τους εαυτούς τους και να απαντήσουν στην κοινή γνώμη για τα μέτρα που έλαβαν κατά των... εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε το Ισραήλ» στον πόλεμό του εναντίον της υποστηριζόμενης από την Τεχεράνη Χαμάς στη Γάζα, λέει ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανάνι.

Oπως μεταδίδουν οι Times of Israel, ο εκπρόσωπος προσθέτει ότι οι δυτικές χώρες «θα πρέπει να εκτιμήσουν την αυτοσυγκράτηση του Ιράν τους τελευταίους μήνες».

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν καταδικάσει το Ιράν για την πρωτοφανή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά του Ισραήλ, η οποία, όπως επιμένει η Τεχεράνη, ήταν πράξη «αυτοάμυνας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v