Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Κάμερον στο Ισραήλ να μην κλιμακώσει τη σύγκρουση με το Ιράν

Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξoυν αντίποινα. Η προσοχή του κόσμου θα πρέπει να στραφεί στη Χαμάς, ώστε να διασφαλιστεί η επιστροφή των ομήρων και να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

Εκκληση Κάμερον στο Ισραήλ να μην κλιμακώσει τη σύγκρουση με το Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε ότι το παγκόσμιο ενδιαφέρον θα πρέπει να στραφεί στη Γάζα μετά τη «μαζική» και «απερίσκεπτη» επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, μεταδίδουν οι Financial Times.

Ο Κάμερον χαρακτήρισε την επίθεση του Ιράν ως μια «ολοκληρωτική, σχεδόν, αποτυχία» και υπογράμμισε ότι ενώ το Ισραήλ έχει «κάθε δικαίωμα να απαντήσει», δεν πρέπει να κλιμακώσει την ένταση.

Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν αντίποινα. Η προσοχή του κόσμου θα πρέπει να στραφεί στη Χαμάς, ώστε να διασφαλιστεί η επιστροφή των ομήρων και να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ στο Sky News.

Ήταν λάθος από πλευράς Ισραήλ να μην επιτρέψει την είσοδο περισσότερης βοήθειας στη Γάζα, συμπλήρωσε. Το Ισραήλ ωστόσο έχει υποσχεθεί τώρα να επιτρέπει την είσοδο 500 φορτηγών κάθε μέρα, κάτι που πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα πραγματοποιηθεί, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v