Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: Αναβάλλεται η εισβολή στη Ράφα μετά την ιρανική επιίθεση

Παρά τη διάψευση Νετανιάχου, πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι μπαίνει πάγος -προσωρινά- στα σχέδια για εισβολή στην πόλη των εκτοπισμένων στη Γάζα.

Ισραήλ: Αναβάλλεται η εισβολή στη Ράφα μετά την ιρανική επιίθεση

Το Ισραήλ φέρεται πως αποφάσισε να καθυστερήσει την πολλάκις προαναγγελθείσα στρατιωτική του επίθεση στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, μετά την επίθεση του Ιράν με πυραύλους και drone το Σαββατοκύριακο εναντίον του εβραϊκού κράτους, γράφουν οι Times of Israel.

Ο ισραηλινός στρατός επρόκειτο να αρχίσει να εκδίδει εντολές εκκένωσης τη Δευτέρα, αναφέρει το CNN επικαλούμενο δύο ισραηλινές πηγές που δεν κατονομάζει. Στα σχέδια αυτά, όμως, φαίνεται πως επί του παρόντος μπαίνει πάγος. 

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Ισραήλ Kan ανέφερε την ίδια πληροφορία ήδη από χθες το βράδυ, αλλά το κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου τη διέψευσε.

Ο Νετανιάχου έχει ισχυριστεί πολλές φορές ότι έχει εγκρίνει σχέδια για την επιχείρηση στη Ράφα, ενώ πρόσφατα είπε ότι έχει οριστεί ημερομηνία για την εισβολή, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να μη συμβεί αυτό, υπό τον φόβο ότι θα οδηγήσει σε πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή και νέα εκατόμβη.

Εξάλλου, ώρες μετά την επίμαχη δήλωση Νετανιάχου,, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία, καθώς ο ισραηλινός στρατός επεξεργάζεται ακόμη τα οριστικά σχέδιά του για το πώς θα γίνει η εκκένωση της Ράφας από περίπου 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που έχουν καταφύγει στην πόλη διωγμένοι απ' όλο τον πολιορκούμενο θύλακα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v