Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σήμα» Πάουελ ότι καθυστερούν οι μειώσεις επιτοκίων

Η μάχη κατά του πληθωρισμού θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, τόνισε ο πρόεδρος της Fed. Tα τελευταία στοιχεία δεν ενισχύουν την αυτοπεποίθηση της κεντρικής τράπεζας.

«Σήμα» Πάουελ ότι καθυστερούν οι μειώσεις επιτοκίων

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αναγνώρισε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από ότι αναμενόταν για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2% και για να ξεκινήσει η κεντρική τράπεζα της μειώσεις επιτοκίων

«Θα χρειαστούμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι ο πληθωρισμός κινείται προς το 2% προτού είναι κατάλληλο να χαλαρώσουμε τη νομισματική πολιτική» υπογράμμισε ο Πάουελ. 

«Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι ξεκάθαρο ότι δεν μας έχουν προσφέρει περισσότερη αυτοπεποίθηση και αντίθετα καταδεικνύουν ότι μπορεί να χρειαστεί να περάσει περισσότερος καιρός από ότι αναμενόταν για να αποκτήσουμε αυτή την αυτοπεποίθηση» σημείωσε σύμφωνα με το Bloomberg.

«Δεδομένης της ισχύος της αγοράς εργασίας και της προόδου που έχει σημειωθεί στον πληθωρισμό μέχρι τώρα, είναι κατάλληλο να δώσουμε στην περιοριστική νομισματική πολιτική περισσότερο χρόνο να δράσει και να αφήσουμε τα οικονομικά δεδομένα και το οικονομικό outlook να μας καθοδηγήσουν» πρόσθεσε. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v