Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Υψηλότερη ανάπτυξη από όλες τις προηγμένες οικονομίες θα έχει η Ρωσία

Σταθερές οι εξαγωγές πετρελαίου, υψηλές οι κρατικές δαπάνες, δήλωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Παρά τις κυρώσεις στη Μόσχα, αναβάθμισε τις προβλέψεις του.

ΔΝΤ: Υψηλότερη ανάπτυξη από όλες τις προηγμένες οικονομίες θα έχει η Ρωσία

Σημαντικός παγκόσμιος οργανισμός προβλέπει ότι η οικονομία της Ρωσίας θα αναπτυχθεί ταχύτερα από όλες τις προηγμένες οικονομίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, φέτος.

Οπως μεταδίδει το BBC, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναμένει ότι η Ρωσία θα αναπτυχθεί κατά 3,2% φέτος, σημαντικά περισσότερο από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Οι εξαγωγές πετρελαίου «διατηρήθηκαν σταθερές» και οι κρατικές δαπάνες «παρέμειναν υψηλές» συμβάλλοντας στην ανάπτυξη, δήλωσε το ΔΝΤ.

Συνολικά, ενημέρωσε ότι η παγκόσμια οικονομία ήταν «αξιοσημείωτα ανθεκτική». «Παρά τις πολλές δυσοίωνες προβλέψεις, ο κόσμος απέφυγε την ύφεση, ενώ το τραπεζικό σύστημα αποδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό ανθεκτικό», ανέφερε το ΔΝΤ.

Παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Κρεμλίνο για την εισβολή του στην Ουκρανία, το ΔΝΤ αναβάθμισε τις προβλέψεις του Ιανουαρίου για τη ρωσική οικονομία φέτος και δήλωσε ότι ενώ η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη το 2025, θα εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, στο 1,8%.

Οι επενδύσεις από εταιρικές και κρατικές επιχειρήσεις και η «ευρωστία της ιδιωτικής κατανάλωσης» εντός της Ρωσίας είχαν προωθήσει την ανάπτυξη παράλληλα με τις ισχυρές εξαγωγές πετρελαίου, σύμφωνα με την Πέτια Κόεβα Μπρουκς, αναπληρώτρια διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο και τον Φεβρουάριο, το BBC αποκάλυψε ότι εκατομμύρια βαρέλια καυσίμων από ρωσικό πετρέλαιο εξακολουθούν να εισάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά τις κυρώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v