Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Kia γιορτάζει δύο δεκαετίες στη Σλοβακία

Τέσσερα διαφορετικά μοντέλα έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο της ΚΙΑ στην Σλοβακία κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς ιστορίας του.

Η Kia γιορτάζει δύο δεκαετίες στη Σλοβακία

Είκοσι χρόνια αφότου έθεσε τα θεμέλια του εργοστασίου στη Ζilina (Σλοβακία), η Kia το φθινόπωρο του 2004 έβγαλε από την γραμμή παραγωγής το Cee'd. Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς ιστορίας του, συνολικά τέσσερα διαφορετικά μοντέλα έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο. Tο Kia Ceed, το Sportage, το Venga και το ix35. Επίσης, το εργοστάσιο παράγει το Sportage από τη δεύτερη γενιά του και όσον αφορά το μοντέλο Ceed, είναι το μόνο εργοστάσιο που παράγει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το 2020, η Kia Europe ολοκλήρωσε μια σειρά αναβαθμίσεων στο εργοστάσιο παραγωγής. Ως αποτέλεσμα της επένδυσης των 70 εκατομμυρίων ευρώ, το εργοστάσιο σχεδιάστηκε για την παραγωγή των νέων συστημάτων εσωτερικής καύσης και υβριδικών κινητήρων «Smartstream» της εταιρείας. Οι ομάδες ανάπτυξης κινητήρων βελτίωσαν με επιτυχία την απόκριση του κινητήρα, την απόδοση καύσης και τη ροπή σε ένα ευρύ φάσμα των πιο χρησιμοποιούμενων στροφών κινητήρα.

Αρχικά, το εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων σε λειτουργία μιας βάρδιας. Οι εργασίες με δύο βάρδιες ξεκίνησαν το 2007 και από το 2012, η Kia παράγει σε τρεις βάρδιες. Λόγω αυτής της αύξησης, το εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια οχήματα που παράγονται συνολικά μετά από μόλις 15 χρόνια, γιορτάζοντας αυτό το ορόσημο το 2021. Σήμερα το εργοστάσιο διαθέτει ετήσια παραγωγική ικανότητα 350.000 αυτοκινήτων και 540.000 κινητήρων. Από το 2006, 7 εκατομμύρια κινητήρες έχουν παραχθεί εδώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v