Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η CVC Capital Partners στοχεύει στην άντληση 1,25 δισ. ευρώ από την IPO

Η CVC εργάζεται για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο τουλάχιστον από το 2022, με τις προηγούμενες προσπάθειες να πλήττονται από τις ευμετάβλητες αγορές.

Η CVC Capital Partners στοχεύει στην άντληση 1,25 δισ. ευρώ από την IPO

Η CVC Capital Partners αναβίωσε τα σχέδιά της για αρχική δημόσια προσφορά στο Άμστερνταμ, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1,25 δισ. ευρώ, σε μια εισαγωγή που ενδεχομένως ανοίγει το δρόμο και σε άλλες εταιρείες private equity για δημόσια εγγραφή.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία στοχεύει να συγκεντρώσει 250 εκατ. ευρώ από την πώληση νέων μετοχών, ενώ οι υφιστάμενοι κάτοχοι σχεδιάζουν επίσης να πουλήσουν μετοχές, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της σήμερα Δευτέρα. 

Η CVC εργάζεται για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο τουλάχιστον από το 2022, με τις προηγούμενες προσπάθειες να πλήττονται από τις ευμετάβλητες αγορές. Ενώ η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών IPO αυξάνει τις πιθανότητες για ένα επιτυχημένο ντεμπούτο στην αγορά τώρα, η ανακοίνωση έρχεται μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ που προκαλεί ανησυχία για κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή.

Η CVC, μία από τις πιο γνωστές ευρωπαϊκές εταιρείες εξαγορών, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 186 δισ. ευρώ και κατέχει συμμετοχές σε εταιρείες όπως η ελβετική ωρολογοποιία Breitling και η Lipton Teas and Infusions, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η εταιρεία στοχεύει σε μια αποτίμηση της τάξης των 13 έως 15 δισ. ευρώ, ανέφερε την Κυριακή το Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η ανακοίνωση καταδεικνύει την αυξανόμενη δυναμική σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές για νέες εισαγωγές, μετά από μια σειρά μεγάλων αρχικών δημόσιων εγγραφών τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της δερματολογικής επιχείρησης Galderma και της εταιρείας λιανικής Douglas που υποστηρίζεται από την CVC. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v