Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται οι εμπορικοί δεσμοί Ιράν-Βόρειας Κορέας

Αντιπροσωπεία από την Πιονγιάνγκ έδωσε το «παρών» σε εξαγωγική έκθεση στην Τεχεράνη με σκοπό την προώθηση του διμερούς εμπορίου. Διαψεύδεται, ωστόσο, ο δυτικός ισχυρισμός περί συνεργασίας σε προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων.

Ενισχύονται οι εμπορικοί δεσμοί Ιράν-Βόρειας Κορέας

Βορειοκορεατική αντιπροσωπεία συμμετείχε σε ιρανική εξαγωγική έκθεση στην Τεχεράνη και συζήτησε το διμερές εμπόριο με αξιωματούχους της ιρανικής κυβέρνησης και τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

Η Βόρεια Κορέα και το Ιράν φέρονται επί μακρόν να συνεργάζονται σε προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων, ανταλλάσσοντας πιθανώς τεχνική εμπειρογνωσία και εξαρτήματα για τη βιομηχανία τους.

Ο Καναανί αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς, λέγοντας πως ορισμένα ΜΜΕ επιδίωξαν να κάνουν «προκατειλημμένες εικασίες δημοσιεύοντας αναληθείς και αβάσιμες ειδήσεις».

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες βορειοκορεατική αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό της κυβέρνησης αρμόδιο για το διεθνές εμπόριο πραγματοποιούσε σπάνια επίσκεψη στο Ιράν.

Το Ιράν έχει προμηθεύσει έναν μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμό της με την Ουκρανία, ανέφερε το Reuters τον Φεβρουάριο.

Η Βόρεια Κορέα φέρεται επίσης να προμηθεύει τη Ρωσία με πυραύλους και οβίδες πυροβολικού, αν και οι δύο χώρες έχουν αρνηθεί τον ισχυρισμό.

Η Τεχεράνη φιλοξενεί την έκτη έκθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Export Potential Exhibition από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v