ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ

Στρατιώτες της Εθνοφρουράς -που αναπτύχθηκαν από τον Τραμπ το Σαββατοκύριακο για να βοηθήσουν στην καταστολή των διαδηλώσεων, σε μια κίνηση που ο Γκάβιν Νιούσομ χαρακτήρισε παράνομη– φρουρούν κτίρια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ

Για άλλη μια ημέρα το Λος Άντζελες γίνεται πεδίο βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους διαδηλωτές, που κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους για τις συλλήψεις μεταναστών, ιδίως μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να στείλει την Εθνοφρουρά.

Μάλιστα απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις σε όλο το κέντρο του Λος Άντζελες. Η απόφαση του Τραμπ προκάλεσε την οργή του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας που επιβεβαίωσε ότι μηνύει την κυβέρνηση Τραμπ. 

Σε ανάρτησή του στο X, ο Γκάβιν Νιούσομ αναφέρει: «Αυτό ακριβώς ήθελε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ενίσχυσε τις φωτιές και ενήργησε παράνομα για να ομοσπονδιοποιήσει την Εθνική Φρουρά. Η εντολή που υπέγραψε δεν ισχύει μόνο για την Καλιφόρνια. Θα του επιτρέψει να πάει σε ΟΠΟΙΑΔΗΠOTE ΠΟΛΙΤΕΙΑ και να κάνει το ίδιο πράγμα. Τον μηνύουμε».


Η αστυνομία κήρυξε παράνομες τις συναθροίσεις σε όλο το κέντρο του Λος Άντζελες και διέταξε τους διαδηλωτές να πάνε στα σπίτια τους. Στρατιώτες της Εθνοφρουράς -που αναπτύχθηκαν από τον Τραμπ το Σαββατοκύριακο για να βοηθήσουν στην καταστολή των διαδηλώσεων, σε μια κίνηση που ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ χαρακτήρισε παράνομη– φρουρούσαν την Κυριακή κτίρια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Λευκός Οίκος: Ο Γκάβιν Νιούσομ δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τις διαδηλώσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ κατηγόρησε τον ς Γκάβιν Νιούσομ ότι είναι «αδύναμος» και ότι παρακολουθούσε αμέτοχος τις επιθέσεις που δέχονταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Σε ανάρτησή της στο Χ, λέει ότι ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια «δεν έκανε τίποτα καθώς ξέσπασαν βίαιες ταραχές στο Λος Άντζελες για μέρες».

Προσθέτει ότι οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί δέχθηκαν «επίθεση από βίαιους ριζοσπάστες και παράνομους εγκληματίες», υποστηρίζοντας ότι ο Νιούσομ ήταν «πολύ αδύναμος για να προστατεύσει την πόλη».

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

Ο Τραμπ αφήνει να εννοηθεί ότι θα υποστήριζε τη σύλληψη του Νιούσομ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε ότι θα υποστήριζε τη σύλληψη του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ εν μέσω διαδηλώσεων υπέρ της μετανάστευσης στην πολιτεία, οι οποίες ώθησαν τον πρόεδρο να αναπτύξει την Εθνική Φρουρά.

Το Σάββατο, ο Τομ Χόμαν, ο τσάρος των συνόρων της κυβέρνησης, απείλησε να συλλάβει όποιον παρεμποδίζει τις προσπάθειες επιβολής της νομοθεσίας για τη μετανάστευση στην πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων του Νιούσομ και της δημάρχου του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας.

Ο Νιούσομ απάντησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο NBC News προκαλώντας τον Χόμαν να «τελειώνει» και να προχωρήσει στη σύλληψη.

Ερωτηθείς τη Δευτέρα σχετικά με το αν ο Νιούσομ προκάλεσε τον Χόμαν να τον συλλάβει, ο Τραμπ είπε: «Θα το έκανα».

 Πηγή: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο