Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζουν ταχύτητα τα εργοστάσια σοκολάτας

Η ακριβή σοκολάτα χτυπάει την παραγωγή. Η ποσότητα κακάο που αλέθεται σε βούτυρο και σκόνη που χρησιμοποιείται στα γλυκίσματα φαίνεται να μειώθηκε 5% στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με πέρυσι.

Κατεβάζουν ταχύτητα τα εργοστάσια σοκολάτας

Βαθαίνει η επιβράδυνση στα εργοστάσια κακάο της Ευρώπης, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο οι ιστορικά υψηλές τιμές περιορίζουν τη ζήτηση και πλήττουν τα κέρδη τους.

Η ποσότητα των κόκκων κακάο που αλέθονται σε βούτυρο και σκόνη που χρησιμοποιείται στα γλυκίσματα φαίνεται να μειώθηκε σχεδόν 5% στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο από την ίδια περίοδο το 2024, όπως δείχνει η μέση εκτίμηση επτά εμπόρων, μεσιτών και βιομηχάνων που ερωτήθηκαν από το Bloomberg.

Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο ετήσιας μείωσης και οι χαμηλότερες τριμηνιαίες ποσότητες άλεσης από τις αρχές της πανδημίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το κακάο έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια και άγγιξαν ρεκόρ τον Δεκέμβριο λόγω των κακών συγκομιδών, πλήττοντας τις εταιρείες σοκολάτας από την Barry Callebaut έως τη Nestle.

Οι σοκολατοποιοί αντέδρασαν αυξάνοντας τις τιμές για τους καταναλωτές, αλλάζοντας τις συνταγές για να συμπεριλάβουν περισσότερα υλικά γεμίσματος, όπως ξηρούς καρπούς, και χρησιμοποιώντας φυτικά έλαια ως υποκατάστατο του βουτύρου κακάο.

European Cocoa Grindings Hurt by Weak Demand

 

Source: European Cocoa Association; Bloomberg survey

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο