Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της Ericsson ανήλθαν σε $1,4 δισ., αντί για $1,14 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές, παρουσιάζοντας αύξηση 24% σε ετήσια βάση, μεταδίδει το Bloomberg.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται, καθώς ο σουηδικός τεχνολογικός κολοσσός εντείνει τις προσπάθειες μείωσης του λειτουργικού του κόστος, αφού τόσο ο ίδιος όσο και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, αντιμετωπίζουν επί χρόνια υποτονική ζήτηση για τα προϊόντα τους. Στο πλαίσιο αυτό η Ericsson ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ότι θα απολύσει περίπου το 13% του προσωπικού της στη Σουηδία.
«Πρέπει να αντισταθμίσουμε τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις κόστους», κάνοντας την επιχείρηση πιο αποτελεσματική, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Οικονομικός Διευθυντής, Lars Sandström.
Ακόμη, η Ericsson ανακοίνωσε ότι θα προτείνει μέρισμα 3 κορωνών ανά μετοχή ($0,33) για το 2025 και ένα πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, το πρώτο στην ιστορία της εταιρείας, ύψους 15 δισ. κορωνών ($1,63 δισ.).
Σημειώνεται, ότι και στο τρίτο τρίμηνο του 2025, η Ericsson κατέγραψε αύξηση στα κέρδη της, μετά την πώληση της Iconectiv. Ωστόσο, το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 5% σε σχέση με το 2024.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, πέρα από τις συνήθεις προκλήσεις ο τομέας των τηλεπικοινωνιών καλείται επίσης να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η επέλαση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Ως εκ τούτου οι εταιρείες του κλάδου προσπαθούν να βρουν τρόπους να αναπτύξουν εφαρμογές που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία AI.
Στο πλαίσιο αυτό, η Nokia αναδιοργάνωσε τις δραστηριότητές της δίνοντας προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με την Nvidia, την ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως στην παραγωγή ημιαγωγών να επενδύει $1 δισ. σε μετοχικό κεφάλαιο.