Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανικό «SOS» για το μέλλον της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας

Την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε η πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου αυτοκινητοβιομηχανιών, Χίλντεγκαρντ Μίλερ.

Γερμανικό «SOS» για το μέλλον της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες προχωρούν σε ριζικές αλλαγές για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με τις περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας και το κλείσιμο εργοστασίων να θεωρούνται αναπόφευκτα προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ανθεκτικός κλάδος, σύμφωνα με την επικεφαλής του γερμανικού συνδέσμου αυτοκινητοβιομηχανιών.

Κατασκευαστές όπως η Volkswagen και η Stellantis αντιμετωπίζουν εδώ και υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα υψηλό κόστος ενέργειας και εργασίας, καθώς και γραφειοκρατικά εμπόδια που τους έχουν θέσει σε μειονεκτική θέση έναντι του ανταγωνισμού, δήλωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της VDA, Χίλντεγκαρντ Μίλερ.

Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να επιταχυνθούν, ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις σε έναν από τους βασικότερους βιομηχανικούς πυλώνες της περιοχής, πρόσθεσε.

Η πίεση προς τους κατασκευαστές έχει ενταθεί, καθώς όλο και περισσότερες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες επεκτείνονται στην Ευρώπη, ενώ το κόστος παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή παραμένει υψηλό.

Την Πέμπτη, η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, αναμένεται να συζητήσει τον διπλασιασμό των περικοπών θέσεων εργασίας στη Γερμανία, καθώς και το ενδεχόμενο να βάλει «λουκέτο» σε εργοστάσια.

«Η κατάσταση σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία μοιάζει με τη συζήτηση που γίνεται στη VW», δήλωσε η Μίλερ σε συνέντευξή της στο Bloomberg Television. «Δεν μπορεί κάθε μονάδα παραγωγής να συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον, επομένως πρέπει να υπάρξουν προγράμματα αναδιάρθρωσης» τόνισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο