Η γιγαντιαίων διαστάσεων καταστροφική κατολίσθηση και πλημμύρα που σάρωσε προχθές Τετάρτη το βόρειο Νεπάλ, στα σύνορα με την Κίνα, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 538 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
Πάνω από 1.400 είναι αγνοούμενοι, ανάμεσά τους εκατοντάδες ξένοι τουρίστες. Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από την καταστροφή, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.
Εκατό εργάτες παγιδευμένοι σε υπόγεια σήραγγα
Συνεργεία έρευνας και διάσωσης προσπαθούν να απεγκλωβίσουν πάνω από εκατό εργάτες που έχουν παγιδευτεί σε υπόγεια σήραγγα στο εργοτάξιο υδροηλεκτρικού φράγματος, ανακοίνωσε ο νεπαλικός στρατός.
«Λάβαμε την πληροφορία ότι έχουν παγιδευτεί άνθρωποι στη σήραγγα στο (εργοτάξιο της ανέγερσης φράγματος) Τρισούλι», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο Ράτζα Ραμ Μπάσνετ.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού, 350 εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής που είχαν παγιδευτεί απομακρύνθηκαν εσπευσμένα ήδη, ωστόσο πιστεύεται πως απομένουν εκατό ακόμη παγιδευμένοι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP