Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα αμυντική συνεργασία Ινδίας και Βελγίου με κοινή παραγωγή όπλων

Η συμφωνία ενισχύει την πρόσβαση των βελγικών αμυντικών εταιρειών στην ταχέως αναπτυσσόμενη ινδική αγορά. Στο επίκεντρο βρίσκονται πλοία, πυραυλικά συστήματα, πυρομαχικά και τεχνολογίες για ινδικά άρματα μάχης.

Νέα αμυντική συνεργασία Ινδίας και Βελγίου με κοινή παραγωγή όπλων

Η Ινδία και το Βέλγιο υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που προβλέπει την κοινή παραγωγή όπλων, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για μεγαλύτερη πρόσβαση ευρωπαϊκών αμυντικών εταιρειών στην ινδική αγορά.

Οι συμφωνίες υπογράφηκαν μετά τις συνομιλίες του Βέλγου πρωθυπουργού Μπαρτ Ντε Βέβερ με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών.

Το νέο πλαίσιο περιλαμβάνει συνεργασία στους τομείς της στρατιωτικής εκπαίδευσης, των ανταλλαγών αξιωματικών, της έρευνας και ανάπτυξης, των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και της θαλάσσιας ασφάλειας.

Ο Ντε Βέβερ συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας και Εξωτερικού Εμπορίου Τεό Φράνκεν, καθώς και από αντιπροσωπεία που περιλαμβάνει 15 βελγικές αμυντικές εταιρείες.

«Κάθε έργο που συνδέει την τεχνολογία μας με την αναπτυσσόμενη αμυντική βιομηχανία της Ινδίας ενισχύει τόσο την ασφάλειά μας όσο και την οικονομική μας θέση», δήλωσε ο Φράνκεν σε ξεχωριστή ανακοίνωση. «Αυτό σημαίνει τεχνογνωσία, συμβόλαια και θέσεις εργασίας στη χώρα μας».

Συνεργασία σε πλοία και πυραύλους

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, για την Ινδία, οι συμφωνίες προσφέρουν πρόσβαση σε τεχνολογία και παραγωγική δυναμικότητα, καθώς η χώρα εκσυγχρονίζει τις ένοπλες δυνάμεις της, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων που αναπτύσσονται κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων με την Κίνα.

Για τις βελγικές εταιρείες, από την άλλη πλευρά, η συμφωνία ανοίγει την πρόσβαση σε μεγάλα ινδικά αμυντικά συμβόλαια, σε μια περίοδο κατά την οποία η ζήτηση για οπλικά συστήματα αυξάνεται και στην Ευρώπη.

Το πακέτο περιλαμβάνει 10 συμφωνίες μεταξύ βελγικών και ινδικών εταιρειών για όπλα και αμυντικό εξοπλισμό.

Η Exail Belgium και η Larsen & Toubro θα συνεργαστούν για την κατασκευή πλοίων αντιμετώπισης ναρκών, ενώ η Thales Belgium θα συναρμολογεί στην Ινδία πυραύλους των 70 mm σε συνεργασία με την Kalyani Strategic Systems.

Η New Lachaussée θα προμηθεύσει γραμμή παραγωγής πυρομαχικών αξίας 50 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Anglo Belgian Corporation βρίσκεται σε συνομιλίες με την Kirloskar Oil Engines για την ανάπτυξη κινητήρα θαλάσσης ισχύος 6 MW, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά προγράμματα του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού.

Στο επίκεντρο και το άρμα Zorawar

Η John Cockerill Defense επιδιώκει επίσης να προμηθεύσει τον πυργίσκο για το ινδικό ελαφρύ άρμα Zorawar, το οποίο έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου.

Ξεχωριστά, η OIP Sensor Systems θα συνεργαστεί με την κρατική India Optel για την ανάπτυξη ηλεκτροοπτικών συστημάτων και συστημάτων ελέγχου πυρός για το εγχώριας κατασκευής άρμα Arjun.

Το Zorawar σχεδιάστηκε από κοινού από τον ινδικό Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης Άμυνας (DRDO) και τη Larsen & Toubro και προορίζεται για επιχειρήσεις κατά μήκος των βόρειων, Ιμαλαϊκών συνόρων της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο