Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι μετά από επίθεση με πυροβόλο όπλο

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με πυροβόλο όπλο στη νότια Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ισραήλ: Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι μετά από επίθεση με πυροβόλο όπλο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο Παλαιστίνιους, οι οποίοι φέρονται να εξαπέλυσαν επίθεση με πυροβόλο όπλο στη νότια Δυτική Όχθη, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους.

«Έπειτα από επίθεση με πυροβόλο όπλο στη διασταύρωση της Ιουδαίας, στρατιώτες εξουδετέρωσαν δύο τρομοκράτες», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom ανακοίνωσε ότι υπάρχουν πέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Εικόνες από το σημείο δείχνουν ένα άψυχο σώμα κοντά σε πρατήριο καυσίμων, ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες περιπολούν στην περιοχή.

Κλιμακώνεται η βία στη Δυτική Όχθη

Η βία στη Δυτική Όχθη έχει ενταθεί μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα. Η περιοχή βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), η οποία βασίζεται σε στοιχεία του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 1.113 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τον Οκτώβριο του 2023, οι περισσότεροι από Ισραηλινούς στρατιώτες. Από αυτούς, 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εποίκους, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Από την ισραηλινή πλευρά, τουλάχιστον 49 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί την ίδια περίοδο, οι περισσότεροι σε επιθέσεις Παλαιστινίων, αλλά και κατά τη διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο