Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραγωγό πετρελαίου εξαγοράζει η Shell

Τη Νο1 παραγωγό πετρελαίου και αερίου στη Βρετανία, την Oil Enterprises, εξαγοράζει η Shell. Η εξαγορά ύψους 6,2 δισ. δολ. αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή της Shell κατά 6% και να μειώσει το κόστος κατά 300 εκατ. δολ. ετησίως.

Παραγωγό πετρελαίου εξαγοράζει η Shell
Τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη παραγωγό πετρελαίου και αερίου στη Βρετανία, την Oil Enterprises, εξαγοράζει η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Ευρώπης, η Shell.

Η εξαγορά έχει ύψος 6,2 δισ. δολάρια και, όπως ανακοίνωσε η Royal Dutsch/Shell, αναμένει να της αποφέρει μείωση του κόστους κατά 300 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Η κίνηση θα εκτοξεύσει, όπως εκτιμούν αναλυτές, την παραγωγή πετρελαίου και αερίου της Shell κατά 6%. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Shell αποφάσισε να εξαγοράσει την Penzoil, καθώς και το μερίδιο της Texaco σε αμερικανική εταιρία διύλισης.

Η συμφωνία έρχεται σε εποχή που το πετρέλαιο κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών (κοντά στα 26-27 δολάρια το βαρέλι) και που, όπως σχολιάζουν διεθνείς παρατηρητές της αγοράς του μαύρου χρυσού, ”πρέπει να περιμένουμε και άλλες παρόμοιες εταιρικές κινήσεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v